Entrecote is een mooie uitsneden van de dunne lende. Wij laten je zien hoe je de entrecote kunt bereiden zoals onze voorvaderen deden. Het enige wat je nodig hebt zijn wat kolen, vuur en een gezonde dosis lef.
Aantal | Omschrijving | Winkel | |
---|---|---|---|
300 g | Entrecote | van der Elst Vlees | |
1 x | Peper | Lokale supermarkt | |
1 x | Zoutvlokken | Lokale supermarkt |
Zorg dat het vlees op kamertemperatuur is. Er valt weinig voor te bereiden aan de entrecote: bestrooi beide zijden met peper en zoutvlokken. Wij gebruiken half gemalen peperkorrels.
Maak de barbecue, vuurkorf of open haard klaar voor direct te grillen, en met direct bedoelen we écht direct. Zorg ervoor dat de kolen goed gloeien, en er dus bijna geen vuur meer is. Maak een bedje van de kolen en leg de entrecote daar direct op. Een waar spektakel: je gasten zullen zich afvragen of je wel goed bij je hoofd bent. Maar jij weet beter…
Draai de entrecote na een paar minuten om, borstel waar nodig kool van het vlees af. Hier heb je geen last van als je kolen gloeiend heet zijn, dan schroeien ze direct het vlees dicht. Bij vleesgerechten die volgens de caveman style gegaard worden is het lastiger om de gaarheid van het vlees te bepalen. Wij raden je aan om de ‘vingertruc‘ te gebruiken. Als je het wat vaker hebt gedaan kun je uiteraard op gevoel bepalen wanneer je vlees klaar is.
Haal de entrecote van de kolen af en verpak hem direct in aluminiumfolie, laat het vlees minimaal 5 minuten rusten voordat je hem aansnijdt. Een geweldig recept met een spectaculaire bereiding. Op zoek naar variatie? Een T-bone steak is een geweldig alternatief!