Combineer zoete aardappels met pompoen, zure room en geraspte kaas en je zet deze feestdagen een verrassend bijgerecht op tafel. Dit recept van de BbqBoyz doet het goed bij een feestelijke ham of kalkoen.

Aantal Omschrijving Winkel
4 xGrote zoete aardappelenLokale markt
2 xEetlepel zure roomLokale supermarkt
1 xPompoenLokale markt
1 xGeraspte kaasLokale supermarkt
2 xLente uiLokale supermarkt
1 xEetlepel ongezouten boterLokale supermarkt
1 xNootmuskaatLokale supermarkt

Maak de kamado klaar voor indirect grillen op 200 graden. Maak de zoete aardappelen met een afwasborstel schoon onder stromend water, dep ze vervolgens droog en wikkel ze in aluminium folie. Prik met een vork gaten tot in het hart van de aardappelen.

Snij de pompoen doormidden en verwijder de pitten met een lepel. Leg de aardappelen samen met de halve pompoen (met het vruchtvlees naar beneden) op het rooster.

De pompoen heeft gemiddeld 25 ~ 30 minuten nodig om te poffen. Verwijder de pompoen zodra het vruchtvlees mooi zacht is geworden. Dit kan of iets sneller of iets langzamer gaan dan de gestelde tijd. Dat is afhankelijk van de temperatuur en de pompoen.

Gepoft

De pompoen is klaar zodra het vruchtvlees goed zacht is

De aardappels hebben een garingstijd van 45 tot 60 minuten.  Je kunt de gaarheid van de aardappels testen door een vork in de aardappel te steken. Gaat dit makkelijk? Dan is de aardappel gaar.

Haal de pompoen en de aardappels van de barbecue en laat deze even afkoelen. Snij beide lente uitjes fijn en meng deze met twee eetlepels zure room en één eetlepel ongezouten boter in een kom. Neem vervolgens de pompoen en schep het vruchtvlees er voorzichtig met een lepel uit. Het is belangrijk dat je alleen de zachte delen van de pompoen meeneemt. Zorg dat de schil heel blijft.

Neem de aardappels en snij deze voorzichtig over de lengte doormidden. Het is hierbij belangrijk dat je de aluminiumfolie er als een jasje omheen laat zitten.

Opensnijden

Het is belangrijk dat de aluminiumfolie als een jasje om de aardappel blijft, dit houdt het geheel mooi bij elkaar.

Schep vervolgens voorzichtig de binnenkant van de aardappel uit de schil en doe dit bij vulling in de kom. Pas op dat je de schil niet beschadigd. Prak alles met een vork door elkaar totdat je een mooie, gladde vulling hebt.  Voeg peper, zout en nootmuskaat toe naar smaak en schep de aardappels vervolgens weer vol met de vulling. Zodra ze allemaal gevuld zijn bestrooi ze met kaas en plaats ze in de barbecue.

Topping

Als laatste: de geraspte kaas eroverheen en weer de barbecue in

Laat ze vervolgens 20 – 30 minuten in de barbecue staan totdat de kaas mooi gesmolten is. Je kunt de aardappels daarna direct serveren.

Eet smakelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *